Tutkimus osoitti (heh, heh)

Jari Parantaisen ”Gurumarkkinointi” -blogissa jälleen mielenkiintoinen ajatus:

Tutkimus osoitti, että huippumotivoituneelle tehtävän hauskuus on kuin punainen vaate. Se syö innostusta ja heikentää tuloksia olennaisesti.

Heikosti motivoituneella tekijällä lopputulos oli päinvastainen. Hauska tehtävä kannusti yrittämään selkeästi aiempaa enemmän. Eikä vaikutus näkynyt pelkästään motivaatiossa, vaan myös testitulokset paranivat kertaheitolla.

Tämä ajatus on löytynyt siis julkaisusta : William Hart ja Dolores Albarracín: The effects of chronic achievement motivation and achievement primes on the activation of achievement and fun goals. Journal of Personality and Social Psychology 2009.

> Joka löytynee täältä n. 12 $ hintaan

Parantaisen blogit ovat parhaimillaan erittäin valaisevia ja viihteellisiä. Pahimmillaan ne saattaa pilata koko päiväsi. Parantainen ei yleensä mielipiteissään säästele ja laukoo suoraan ja hutejakin tulee… Itseäni häiritsee Parantaisen välillä hyvinkin vähättelevä suhtautuminen designiin… toisaalta hän tuntuu arvostavan sitä (Apple),  kunhan ne ”design nysvärit” eivät ole hänen omassa projektissaan…

Nykyisin blogeista ainoa aktiivinen on

> Gurumarkkinointi

Lisäksi löytyy kaksi vanhaa blogia joihin ei juttuja ole ilmestynyt enään aikoihin.

> Pölli tästä

> Sissimarkkinointi

Mainokset

One response to “Tutkimus osoitti (heh, heh)

  1. On tosiaan totta, etten arvosta omaksi ilokseen asiakkaiden rahoilla taiteilevia designereita pätkääkään.

    Näkemykseni ei perustu ennakkoluuloihin, vaan kokemukseen. Asiakasta aidosti kuuntelevia ammattilaisia tulee vastaan valitettavan harvoin.

    Yleensä ”taiteilussa” on kyse siis käsityöläisen tuottamasta ylilaadusta. Se on laatuvirhe yhtä lailla kuin huono laatu. Eikä se ole sama asia kuin odotusten ylittäminen.

    Se on sitten toinen asia, että uskon vankkumatta hyvän designin myyntivoimaan. Siitä mainitsemasi Apple on paraatiesimerkki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s